ست ویژه مبلمان شهری

مبلمان شهری
collections_bookmarkمبلمان شهری
طراحی و تولید انواع نیمکت پارکی و صندلی پارکی

ست ویژه مبلمان شهری

شرکت مهندسی لتکا طراحان ایده به صورت تخصصی در زمینه طراحی، مشاوره،اجرا وتولید انواع مبلمان شهری فعالیت مینماید.

مبلمان شهری  در صدد  برآوردن نیازهای شهروندان  در  فضاهای شهری است. به دلیل گسترده بودن این نیازها از یک سو و طیف متنوع  استفاده  کنندگان از  فضا های  شهری از سویی دیگر مقوله مبلمان شهری با ملاحظاتی روبرو.

 بی شک یکی  از این ملاحظات استفاده تمامی شهروندان در انواع متفاوت  توانهای جسمی و حرکتی است بدان معنا که از  کودکان  گرفته تا سالخوردگان و همچنین از نابینایان ونا  شنوایان گرفته تا معلولین  عصا به دست و نشسته بر صندلی چرخدار همگی باید بتوانند از مبلمان  شهری استفاده  کنند و مبلمان شهری می بایست پاسخگوی  نیازهای انان   برای زندگی بهتر در محیط‌های باشد.

ملاحظه دیگر در این باب  توجه به مباحث   زیست  محیطی  است متاسفانه عدم توجه  به محیط زیست   تاثیرات مخربی را بر محیط  زندگی  ما گذاشته است که این موضوع ارتباط  مستقیم با کیفیت زندگی هر  شهروندی دارد لذا توجه به الزامات  زیست محیطی  درمکان یابی طراحی و اجرا  مبلمان شهری   بسیار ضروری به نظر میرسد.

از ابعاد دیگر این ملاحظات یکپارچگی و پیوستگی مبلمان شهری در فضای شهری اشاره نمود خیابانی را در نظر بگیرید که تمامی آن در انواع مختلف با چراغ های نورپردازی شهری و آنها با صندوق‌های پست و ایستگاه های اتوبوس در یک هارمونی رنگی قرار بگیرند به معنای تشابه رنگی نیست.

تناسب رنگ مبلمان شهری مورد نظر است این موضوع می‌تواند به خوبی یکپارچگی و پیوستگی را در مبلمان های شهری یک فضای شهری با یکدیگر از طرفی جداره و احیانا فضای شهری از سوی دیگر برقرار نمایند البته تکنیک های دیگری نیز برای ایجاد هارمونی در مبلمان شهری مورد استفاده قرار می گیرد که شرح ملاحظات فوق در زیر آمده است.

رنگ در محیط:

رنگ پیش از بافت، فرم و مواد مصرفی دریافت می شود و به همین دلیل اثرش بیشتر است ولی در این میان آنچه که ضروری است حرکت منسجم تمامی عناصر یک طرح به سوی هماهنگی با محیط است.

فرانتس گریستن می نویسد : همه خیابان ها، چهار راه‌ها ، ایستگاه‌های خودروها و قطار و هواپیما،  آگهی‌ها و اعلان ها در رنگ های گوناگون و متفاوت غوطه ورند و پرده اعلان های بزرگ با چراغ های رنگین و با رنگ های زنده و درخشان بر فراز ساختمان ها و دکل های بزرگ فضاهای شهرهای امروزین را رنگارنگ کرده است و تجسم زندگی در محیطی بدون رنگ برای انسان امروزی غیرممکن و بلکه محال است.

 سه عنصر” رنگ نور و شکل” اولین عناصری هستند که از هر جسم و محیطی در نگاه اول احساس می شوند و لذا هماهنگی این سه عنصر با یکدیگر و با محیط از اهمیت خاص برخوردار است . تفاوت رنگ ها می تواند گویای تفاوت عملکرد و بیانگر تنوع و هماهنگی باشد.

باید جزئی از کل فرض شود که خود رو به سوی وحدت و یگانگی فضا دارد همچنین عامل دیگر در گزینش رنگ کاربرد محصول است باید فقط برای دوره‌ای کوتاه و جلب نظر رهگذران دیده شود به طور مثال ممکن است گزینش زباله دان هایی که رنگ زرد روشن در ابتدا حتی با محیط هم هماهنگ باشند و انتخاب جالب و جسورانه به نظر برسد اما به طور یقین بعد از ۶ ماه که زباله دان ها بارها از  از آداب جویده کاغذهای چسبناک شکلات و از این قبیل خوراکی‌ها نشد بلکه های مختلف رنگی آنها را فرا گرفت در انتخاب آن تجدید نظر می شود.

در کنار رنگ عناصر خود نیز قابلیت های بالایی برای ترکیب های رنگی دارد .تشخیص یک رنگ در محیط به عواملی از جمله زمان دیدن، رنگ زمینه ، رنگ های ثابت، وجود و منابع نور طبیعی و مصنوعی بستگی دارد . قرمز و نارنجی رنگ های هستند که بیش از همه جلو می‌آیند و به اصطلاح جلو آمدگی دارند. رنگ های سبز و آبی تمایل به عقب رفتن و عمیق شدن دارند و زرد و ارغوانی در این خصوص خنثی هستند.

به طور کلی رنگ های گرم ( قرمز، صورتی ، زرد و نارنجی ) در نخستین سال های زندگی انسان برای وی بسیار جلوه گر می شوند در حالی که در دوران بلوغ، آبی و قرمز ‏و سبز غالب هستند.

برای چیدمان های پویا محیط های روشن بهترین هستند و رنگ های اصلی و غنی در چنین فضاهای درخشانی بیشتر رایجند . برای محل هایی که کارهای فیزیکی و فکری در آنجا انجام می شود رنگ های عمیق و ملایم انتخاب های بهینه هستند.

رنگ سفید خیره کننده است و به سادگی کثیف می شود از رنگ سفید برای سطوح مبلمان شهری نباید به طور گسترده استفاده کرد. رنگ هایی با رنگ مایه کم برای محیط های فعال و پر جنب و جوش مناسب ترند. رنگهای قوی تر به منظور تاکید و برانگیختن به کار می روند.

روانشناسی رنگ های مختلف در مبلمان شهری :

۱- روانشناسی رنگ سیاه

–  سیاه تمام نورها در طیف رنگ ها را جذب می کند.

–  سیاه معمولاً به عنوان نماد ترس یا شیطان مورد استفاده قرار می‌گیرد اما به عنوان نشانگر قدرت نیز شناخته میشود.

–  رنگ سیاه در بسیاری از فرهنگ‌ها برای مراسم سوگواری مورد استفاده قرار می‌گیرد . این رنگ همچنین نشانگر غمگینی ،جذابیت جنسی و رسمی بودن است. در مبلمان شهری رنگ سیاه برای فضاهای کلاسیک و رسمی همچون میادین تشریفاتی استفاده میشود.

۲- روانشناسی رنگ سفید:

–  رنگ سفید نماد معصومیت و پاکی است .

– رنگ سفید می‌تواند در انسان  احساس فضای  بیشتر  به  وجود آورد .

– رنگ سفید معمولاً  نشانگر سرما ،  پاکیزگی و آرامش است.  اتاقی که کاملاً به رنگ سفید نقاشی شده باشد است ممکن است جادار و بزرگ به نظر آید اما خالی و سرد است . در مبلمان شهری رنگ سفید معمولاً برای تابلوها، پایه تیرک ها و … استفاده میشود.

۳ –  روانشناسی رنگ قرمز :

– رنگ قرمز، رنگ گرمی است که برانگیزاننده هیجانات قوی است.

–  رنگ قرمز نشانگر عشق ، حرارت و صمیمیت است.

–  رنگ قرمز ، به وجود آورنده احساس شور و هیجان است. در مبلمانهای شهری رنگ قرمز معمولاً برای علائم ، وسایل بازی ، نیمکت ها در میادین شهری سر زنده و … مورد استفاده  قرار می گیرد.

۴-  روانشناسی رنگ آبی:

– آبی،  رنگ مورد علاقه بسیاری از مردم و محبوبترین رنگ در بین مردان است.

–  رنگ آبی،  احساس آرامش را به ذهن می‌آورد و معمولاً نشانگر صلح، امنیت و نظم است.

–  رنگ آبی می تواند احساس غم، درون گرایی یا گوشه گیری را در بعضی افراد به وجود آورد.

–  رنگ آبی می‌تواند باعث کاهش ضربان قلب و حرارت بدن گردد.

 در مبلمان شهری رنگ آبی معمولاً برای فضاهایی که “آرامش و سکون” جزئی از توقعات موردی آن است مورد استفاده قرار می گیرد. مبلمان ها در کناره رود های شهری یا سواحل دریاها از مصادیق این فضاها میباشد.

۵ روانشناسی رنگ سبز:

–  رنگ سبز رنگ سردی است که نماد طبیعت است.

–  رنگ سبز نشانگر آرامش ، خوشبختی ، سلامتی و حسادت است .

– از رنگ سبز در دکوراسیون به دلیل اثر آرام بخشی آن استفاده می‌شود.

 در مبلمان شهری شاید بتوان گفت رنگ سبز یکی از پرکاربردترین رنگ هاست که در تابلوها ، نیمکت‌ها، گلجای ها و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. ترکیب مناسب رنگ سبز با رنگ‌های آبی ،قرمز و زرد در مبلمان شهری بسیار رایج است.

 ۶ روانشناسی رنگ زرد:

–  رنگ زرد ،رنگی گرم و شاد است.

– رنگ زرد می‌تواند احساس رنجیدگی و خشم را به وجود آورد. با وجودی که رنگ زرد به عنوان یک رنگ شاد شناخته می شود اما بیشتر مردم در اتاق‌های زرد رنگ هیجانشان را از دست می‌دهند و بچه‌ها نیز در اتاق‌های زرد رنگ بیشتر گریه می کنند.

–  چون رنگ زرد، از بقیه رنگ‌ها زودتر دیده می‌شود، بیشتر از بقیه برای جلب توجه مورد استقبال قرار می‌گیرد.

 در مبلمان شهری رنگ زرد معمولاً برای مبلمان هایی مورد استفاده قرار می گیرد که فضایی شاد و گرم مدنظر است ، لذا مبلمان میادین و حتی محله ای و همچنین خیابان‌ها و پارک‌های شهری به این رنگ آغشته هستند.

۷- روانشناسی رنگ قهوه ای:

–  رنگ قهوه ای،  رنگی طبیعی است که برانگیزاننده حس قدرت و اطمینان پذیری است .

– رنگ قهوه‌ای همچنین می‌تواند حس غم و انزوا را به وجود آورد.

–  رنگ قهوه‌ای،  حس گرما،  محبت، آسایش و امنیت را به ذهن می‌آورد.

–   رنگ قهوه‌ای معمولاً بیانگر طبیعی بودن، زمینی بودن و متفاوت بودن است، اما گاهی می تواند نشانگر پیچیدگی نیز باشد.

 یکی از  مکانهای استفاده از مبلمان قهوه ای علاوه بر فضاهای رسمی و کلاسیک، فضاهای طبیعی است به شکلی که مبلمان به رنگ چوب به خوبی می تواند با محیط ایجاد سازگاری نماید.

۸- روانشناسی رنگ نارنجی:

–  رنگ نارنجی، ترکیب زرد و نارنجی است و به عنوان یک رنگ انرژی‌زا در نظر گرفته می‌شود .

–  رنگ نارنجی، احساس هیجان، گرمی و شور و شوق را به ذهن می‌آورد .

– رنگ نارنجی، معمولاً برای جلب توجه مورد استفاده قرار می‌گیرد .

این نوع از مبلمان در مکان‌های سرزنده و مخصوصاً ورزشی به وفور استفاده قرار می‌گیرد .

نکته‌ای که بیان آن در این مجال ضروری به نظر می‌رسد تاثیر متخصصان معماری منظر و طراحان شهری – به ویژه مسلط به روانشناسی رنگ- برای مشاوره به شهرداری‌ها جهت انتخاب و یا سفارش مبلمان شهری فضاهای گوناگون است.  مسلماً تجمیع تخصص های افراد و گروه‌های کاردان است که نتیجه‌ای مطلوب را سبب می‌شود و مقوله مبلمان شهری نیز از این حیث مستثنا نیست.شرکت مهندسی لتکا طراحان ایده

صداقت و تعهد سرلوحه ی کار ماست . ازینکه با این مجموعه همکاری میکنید بسیار خرسندیم. Instagram

shareاشتراک گذاری این مطلب

دسته بندی ها

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
تماس بگیرید